2009 m. birželio 29 d., pirmadienis

Biscotti arba sausainukai prie kavos










Landžiodama po maisto blogus (dieve, per juos aš tuoj nebetilpsiu pro duris!) atradau labai skanių biscuits receptą. Jau seniai kirbėjo mintis ką nors panašaus iškepti:)
Juos jau kepiau du kartus,pirmąkart vietoj kepimo miltelių pridėjau nugesintos sodos, tad ji gana smarkiai jautėsi, bet vis tiek buvo skanu, na o antrą kartą neatpažintas objektas atidarė orkaitę ir biscuits paprasčiausiai subliuško.
Bet kokiu atveju, gavosi ne-re-a-liai skanūs.
Taigi reikės:
~220 g miltų
2 šaukštelių cinamono (nebūtinai)
1 šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnio druskos
~200 g cukraus
~100 g minkšto sviesto/margarino
2 didokų kiaušinių
1 trynio
vanilės/vanilinio cukraus/esencijos
1 paplakto baltymo
kapotų migdolų

Išsukam sviestą su cukrum, dedam kiaušinius bei trynį, vėliau po truputį beriam kartu sumaišytus visus birius produktus. Tešla gaunasi gana minkšta, panaši į keksiukų. Dabar susišlapinam rankas po šaltu vandeniu ir ant kepimo popieriaus formuojam du kepaliukus, gal piršto storumo ir sprindžio pločio. Tai padarius, blynus aptepam išplaktu kiaušinio baltymu ir šaunam į orkaitę ~20 minučių (160-180 pagal poną Celsijų). Kai blynukai išsipučia, vidus sukorėja, bet pats blynas nesukietėja, viską traukiam iš orkaitės ir leidžiam pasibūti porą minučių aplinkos temperatūroje. Pravėsusius blynukus pjaustom išilgai "riekelėmis" ir klojam toje pačioje skardoje. Vėl pašaunam į orkaitę iki tol, kol riekelės gražiai apskrus. Ištraukus palaukiam, kol sukietės ir dedam lėkštėn.

Laaaabai tinka prie kavos, su šviežiom trintom braškėm, varškės kremu, vynu, arbata ir t.t.
Labai tinka ir dovanoti, ir į svečius nešti, visi labai giria ir prašo išduodi receptą, o juk jis toks paprastas :) Bėda transportuojant tik ta, kad jie velniškai trupa, bet juk dėl to jie tokie ir skanūs.

O kavą siūlyčiau pagardinti ne pienu, o "Miau" pieno gėrimu (arba panašiu pieno ir sulčių kokteiliu, svarbiausia, jog jis būtų pieno, o ne jogurto, nes kitaip iš kavos gausis sriuba) - tuomet ir kava atitinkamai kvepės braškėmis/bananais/šokoladu.

Recepčiuką radau šiame puikiame maisto bloge:
www.canelaycomino.com/2009/03/cinnamon-biscotti

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą