2009 m. birželio 9 d., antradienis

Grikainiai






Turbūt visi gerai žinote, kas per padaras tie grikainiai.

Pirmąkart jų paragavau Forto Dvare, su varškės įdaru, bet man, nevalgančiai su grietine, jie pasirodė pakankamai sprangūs, kai tuo tarpu analogiškus įvairių kruopų blynus namie kapoju su pasigardžiavimu. Tad nutariau pabandyti juos daryti namuose.

1 kg grikių
3 kiaušiniai
sėlenų (duoklė sveikumui :) )
miltų
druskos
pipirų

Dariau daaaug blynų, dėl tokie dideli kiekiai. Pirmiausia, grikius nuploviau, sumečiau į puodą, užpyliau verdančiu vandeniu kad gerai apsemtų bent per du pirštus virš ir palikau porai valandų. Manau, kad puikiai galima panaudoti ir vakarykštę grikių košę su spirgučiais. Po poros valandų turėjau beveik pilną puodą išbrinkusių grikių, tinkamų čia pat valgyti. Juos sublenderiavau (galbūt būtų galima ir su mėsmale permalt, nebandžiau), įmušiau 3 kiaušinius, įdėjau šiek tiek ruginių/kvietinių miltų, sėlenų (nebūtinai) ir suminkiau tešlą. Tuomet belieka iš jų formuoti norimo storumo blynukus ir kepti gerai įkaitintoje keptuvėje. Galima bandyti blynukus įdaryti varške, bet šiandien patingėjau.
Gavosi didžiulis dubuo blynų, kurių dalį užšaldžiau kitai dienai, pašildyti jie tik dar skanesni!

Padažiukui sutryniau liesos varškes pakelį su trupučiu kefyro, druskos ir krapų.
Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą